Eksperter i behandling af smerter i hoften og lysken

Opnå fuld funktion i hofte og lyske med specialiseret behandling.

En behandler, der behandler smerter i hoften og lysken hos en patient på sportsklinikken

Smerter i hoften og lysken er særdeles udbredt, særligt i sportsgrene som fodbold og håndbold, samt andre sportsgrene med mange retningsskift og spark. Problemer i hofte og lyske er dog slet ikke unormalt i motionsløb og fitness, men årsagerne er forskellige fra de førnævnte.

Almindelige årsager til smerter i hoften og lysken

For meget belastning.

Vrid og andre akutte skader.

Overbelast lyske, som er hyppigt i fodbold og håndbold.

Irriteret hofteled på grund af skæv og uhensigtsmæssig belastning.

Kontakt os i dag og lad os hjælpe dig med dine hofte eller lyskesmerter.

En mand står i naturen og holder sig omkring hoften med smerte

Almindelige symptomer ved smerter i hofte og lyske

Murrende irritation i hofteled eller hoftemuskler.

Nedsat mobilitet i næsten alle retninger.

Smerter i lysken ved løb og spark til bold.

Smerter på ydersiden af hoften i forbindelse med løb og cykling.

Dårlig stabilitet og styrke omkring hofte og bækken.

Behandling af hoftesmerter:

En behandler udfører præcise manuelle behandlingsteknikker for at lindre smerter i hoften hos klienten

Vi starter altid med en omfattende og dybdegående undersøgelse, hvor vi identificerer den specifikke årsag til smerterne i hofte og lyske. Ved at forstå den underliggende skade eller problematik kan vi sammensætte et skræddersyet behandlingsforløb, der er nøje tilpasset den enkeltes unikke behov.

Vores mål er at sikre, at behandlingsforløbet er så effektivt som muligt. Vi kombinerer forskellige fysioterapeutiske teknikker og metoder, der er evidensbaserede og videnskabeligt afprøvede. Dette kan omfatte manuel terapi, terapeutiske øvelser, smertelindringsteknikker og andre relevante interventionsmetoder.

Book en tid eller kontakt os i dag og begynd din vej mod smertelindring og genoprettelse af funktion i hofte eller lyske.

Overvinding af hoftesmerter ved Svendborg Sportsklinik

“Jeg vil klart anbefale Svendborg Sportsklinik. Det er et fantastisk sted at gennemgå genoptræning, med adgang til mange faciliteter. Stig var altid rar og super grundig, med stor viden indenfor min knæskade. Kæmpe stor anbefaling her fra 10/10”

Mille

Skiløber

“Da vores datter på 11 år igennem lang tid havde klaget over smerter i sit knæ, og vi havde slået det hen med vokseværk tog vi hende med hen til Stig. Han var god til at stille spørgsmål/snakke så vores datter kunne forstå ham og ikke følte sig snakket hen over hovedet på. Med smil, snak og grundighed fik Stig fundet problemet, som gav knæsmerter.

Ved hjælp af øvelser, gennemgået grundigt så vi ikke var i tvivl om hvordan de skulle udføres hjemme, har han hjulpet vores datter af med hendes smerter i knæet. Tak.”

Signe

Mor til en aktiv pige på 11 år

FAQ: Behandling af hoftesmerter

Hvor lang tid kan man blive ved med at have ondt i sin lyske?
Det er et rigtigt godt spørgsmål. I fodbold er lyskeskader en risiko som man hele tiden arbejder med – også på allerhøjeste plan. Vi plejer at sige, at fodboldspillere bør passe deres lysketræning året rundt, ligesom at de skal huske at børste deres tænder. Når det er sagt, er der noget man kan gøre. Hvis man følger de 3 trin ovenfor ovenfor, og ikke går videre til næste trin før det man er på ikke gør ondt længere, så kan man komme tilbage til at spille uden smerter i løbet af et par måneder.
Hvorfor har jeg ondt på ydersiden af hoften når jeg løber?
Det kan overordnet skyldes to ting: Irritation i muskler, eller påvirkning af et eller flere led i ryggen (Ikke nødvendigvis farligt). Musklerne på ydersiden af hoften skal stabilisere ganske meget under løb, hvilket ofte fører til ømhed og irritation. Ignorerer man denne for længe, kan det blive til en overbelastning. Hvis ryggen er påvirket kræver dette som oftest forholdsvis lidt ledmobilisering, hvorefter smerten forsvinder i løbet af 2-3 uger.

Træn selv hjemmeøvelser til rehabilitering af hoftesmerter:

Disse artikler kan have din interesse:

Senfølger efter hjernerystelse – værd at vide

Af; Janne Holm, Fysioterapeut og Osteopatstuderende Hvad er en hjernerystelse?En hjernerystelse opstår, når hjernen bliver udsat for en kraft der gør at den rammer mod det indvendige af kraniet. Det kan ske ved et direkte traume mod kraniet, men det kan også ske...