Når ens barn bliver skadet, er det oftest en kilde til stor frustration for både forældre og børn. De aktive børn bliver svære at genkende uden fodbold, håndbold, gymnastik, eller al anden aktivitet, de laver.
Lige nu har Stig Midtiby tilbud på en specialiseret undersøgelse af børneskader.
Book den på linket under og få en konkret plan for, hvordan dit barn kommer tilbage til sin sport.
Almindelige årsager til overbelastningsskader hos børn
Meget højt aktivitetsniveau i skole og fritid.
For hurtig øgning af træningsmængde.
Sportsgrene med meget løb og hop, f.eks. fodbold, håndbold og gymnastik.
Ændring af klub eller sport, som ændrer den vandte træningstype.
Almindelige symptomer ved børns over-belastninger
Jagende smerter, der enten opstår gradvist, eller ved én enkelt bevægelse.
Når smerten først er begyndt, tager det typisk et halvt til helt døgn, før de er helt væk igen.
Hævelse og ømhed foran på knæet ved Osgood Schlatter og Sinding-Larsson-Johansson.
Smerter i hælen ved Severs, ofte værst når man går med bare tæer eller fodboldstøvler.
Det kan virke helt umuligt, både som barn og forældre, at finde ud af, hvornår det er ok at gå i gang igen.
Behandling af børns overbelastningsskader:
I Svendborg Sportsklinik behandler vi Osgood-Schlatter, Severs og de andre overbelastningsskader med en blanding af kontrolleret belastning og gradvis optræning, så barnet kommer sikkert tilbage til sporten.
Afhængigt at barnets fysiske modning og skadens varighed kan styrketræning være en effektiv behandling, men dette bør altid afgøres i samarbejde med en fysioterapeut med erfaring inden for området.
Overvinding af børneskader ved Svendborg Sportsklinik
Ved hjælp af øvelser, gennemgået grundigt så vi ikke var i tvivl om hvordan de skulle udføres hjemme, har han hjulpet vores datter af med hendes smerter i knæet. Tak.”
Sine
Mor til aktiv pige på 11 år
FAQ: Behandling af børneskader
Hvor lang tid tager det at komme af med Schlatter knæ?
Fanger man symptomerne inden for den første måned er der meget, der tyder på, at man kan forebygge de mest alvorlige problemer. Man skal stadig være opmærksom på forværringer, men det er til at styre.
Hvis man ikke fanger problemet i opløbet, har det lidt længere udsigter. Vi ser ofte børn, der har haft smerter igennem 6-12 måneder, og her skal man regne med et forløb på 2-3 måneder.
Gør man ingenting, risikerer man at have smerter helt ind i voksenlivet – hvilket kan være enormt frustrerende og begrænsende.
Jeg har fået at vide, at jeg skal holde to ugers pause og så starte til håndbold igen, passer det?
Både ja og nej. Det kan være en rigtig god ide at have en 2 ugers pause, men det skal ikke stå alene. Man bør lave en gradvis optrapning til almindelig aktivitet efterfølgende. Det kan for eksempel være med 20 min aktivitet om dagen inkl. fodbold i frikvarteret.
Hvordan skal vi som forældre forholde os, når vores barn gerne vil spille?
Det er en svær situation at stå i som forældre, fordi børnene ofte undlader at fortælle, hvor ondt de har – og fordi de så gerne vil dyrke deres sport. Barnet må gerne kunne mærke sit knæ eller hæl, men det må ikke gøre ondt. Ved længerevarende problematikker anbefaler vi, at man konsulterer en af vores specialister på området, fordi der kan det være meget svært at navigere i som forældre.
Se med, når Stig giver gode råd om børneskader her:
Læs mere om børneskader:
Slip af med Rygsmerter: Fysioterapeutens Favoritøvelser til Hjemmetræning
Find effektive rygøvelser anbefalet af en fysioterapeut fra Svendborg Sportsklinik. Lær, hvordan du træner sikkert mod rygsmerter med simple yoga-inspirerede øvelser, og få professionel vejledning til at finde den rette træningsform for dig
Hvad er Severs Syndrom, og hvordan kan det behandles hos sportsaktive børn?
Lær om Severs syndrom, en almindelig årsag til hælsmerter hos sportsaktive børn. Få viden om symptomer, årsager og effektiv behandling hos Svendborg Sportsklinik. Vi hjælper børn med at vende tilbage til sport uden smerter. Book en tid i dag!
Senfølger efter hjernerystelse – værd at vide
Af; Janne Holm, Fysioterapeut og Osteopatstuderende Hvad er en hjernerystelse?En hjernerystelse opstår, når hjernen bliver udsat for en kraft der gør at den rammer mod det indvendige af kraniet. Det kan ske ved et direkte traume mod kraniet, men det kan også ske...