Ekspert i behandling af rygsmerter

Lindring af rygsmerter. Genvind din fysiske velvære, bevæg dig ubesværet gennem dagen, og omfavn et liv med vitalitet og sundhed.

En fysioterapeut udfører manuel terapi behandling på ryggen af sin klient for at lindre smerten i sportsklinikken

I Svendborg Sportsklinik behandler vi rygsmerter, uanset om de er opstået ved sport, arbejde, eller noget helt tredje.

Almindelige årsager til rygsmerter

Hold i ryggen: Rygsmerter der opstår med eller uden udløsende årsag.

Diskusprolaps eller diskusprotrusion: Nerveroden er påvirket og forstyrrer reflekser, følesans og/eller muskelkraft i benet.

Facetledssyndrom: Muskelspændinger i de små muskler omkring ryggens led forårsager nedsat mobilitet og smerter.

Spondylolistese: Fremadglidning af en ryghvirvel i forhold til det nedenfor, hvilket forstyrrer nerveforsyningen i benene.

Arcolyse: Brud på “arkus” i en ryghvirvel, med samme symptomer som sponylolistese.

Spinalstenose: Forsnævring af nervernes plads igennem rygsøjlen, som bliver hyppigere med alderen og oftest over 65 år.

Slidgigt (Artrose): Slidgigt i rygsøjlen forekommer almindeligt med alderen og i mange tilfælde findes der begyndende slid allerede fra 30 års alderen.

Kontakt os for behandling og bedring af dine rygsmerter. Book en tid i dag, og kom i gang med at bevæge dig frit.

En kvinde i en park oplever symptomer på rygsmerter

Almindelige symptomer ved skade i ryg

Smerter: Særligt almindeligt i forbindelse med bevægelser som foroverbøjning og rotation i rygsøjlen.

Udstråling: Rygsmerter kan forårsage udstrålende smerter eller summen til benet.

Nedsat kraft i et af benene.

Problemer med at sove om natten.

Problemer med at lave helt almindelige hverdagsaktiviteter

Søg lægehjælp med det samme hvis:

Kvinde med rød advarselstegn, der angiver behovet for at søge øjeblikkelig lægehjælp i forskellige kritiske situationer

Du har problemer med at holde på, eller komme af med vand og afføring.

Du ikke kan aktivere enkelte eller flere muskler i benet.

Du har tiltagende forværrede symptomer over flere uger uden bedring.

Du ikke kan sove om natten på grund af smerter.

Vi vil altid gerne hjælpe dig, hvis du har rygsmerter, men i ovenstående tilfælde skal du forbi en læge først.

Behandling af rygsmerter:

Professionel fysioterapeut demonstrerer øvelser til behandling af rygsmerter i en fysio-pilates session i sportsklinikken.

Hos Svendborg Sportsklinik er vores erfarne fysioterapeuter specialiserede i effektiv behandling af alle typer af rygproblemer, med eller uden udstråling til benet.

Igennem grundig fysioterapeutisk undersøgelse finder vi årsagerne til problemet og tilrettelægger derefter en effektiv behandlingsplan.

Den skræddersyede rehabilitering tilrettelægges så den behandler problemet effektivt her og nu – og reducerer risikoen for fremtidige rygproblemer. 

Book en tid nu og lad Frederikke eller Stig hjælpe dig med dit rygproblem.

Overvind rygsmerter med hjælp fra fysioterapi

“Jeg havde gået med udstråling til mit højre ben igennem længere tid og følte at jeg kunne mindre og mindre fra uge til uge. Da jeg startede i behandling i Svendborg Sportsklinik, fik jeg en grundig og meget professionel undersøgelse, hvor jeg for alvor følte at Stig kom til bunds i problemet. I løbet af de første uger var udstrålingen meget bedre – og træningsprogrammet hjalp mig til at jeg nu kan styrketræne og spille fodbold igen.”

Charlotte

Motionist og mor til 3

“Efter at have haft ondt i ryggen i forbindelse med løb hjalp Stig mig hurtigt og effektivt, så jeg igen kunne komme tilbage til mine løbeture”

Thomas

Motionsløber

“Stig har hjulpet mig til at genoptræne min ryg struktureret, efter at jeg har haft ondt on/off i 8 år. Det er en kæmpe lettelse at være i kontrol over mit forløb og nu tør jeg håbe på, at jeg kan få et liv med kontrol over mine rygsmerter”

Jesper

Håndboldspiller og tømrer

FAQ: Behandling af rygsmerter

Hvor lang tid tager det at komme sig efter en diskusprolaps?

Det tager typisk 6-12 uger, fra symptomerne i benet begynder, og indtil smerterne er aftaget betydeligt, og man kan passe sin hverdag nogenlunde normalt. Vi anbefaler altid, at man træner ryggen efter en diskusprolaps for at reducere risikoen for tilbagefald, og forbedrer ryggens funktion i hverdagen.

Er det farligt at træne, hvis man har haft ondt i ryggen?

NEJ. Så kort kan det siges. I de fleste tilfælde skal man dog opbygge træningen gradvist for ikke at provokere de kendte symptomer. Der er mange måder at træne ryggen op på, og videnskaben kan ikke vise, at nogle er mere effektive end andre. Men man kan med fordel inddrage følgende tre elementer i sin træning: Mobilitet (som kan trænes ved FysioPilates, Yoga eller udspænding), udholdenhed (som kan trænes ved gang, løb, cykling mm.) og selvfølgelig styrketræning. Det er altså ikke farligt at træne, når man har haft ondt i ryggen – det kan derimod beskytte ryggen for slemme tilfælde i fremtiden.

Hvordan behandler man kroniske rygsmerter?

Behandlingsforløbet starter altid med en grundig undersøgelse, som blandt andet afdækker, om der er noget meget alvorligt galt med ryggen eller de omkringliggende væv. Hvis der ikke er noget alvorligt galt (det er der oftest ikke), så vil vi fokusere på at klæde den enkelte på med redskaber, der kan løse problemet. Ved kroniske / længerevarende rygproblemer er der meget sjældent et quick fix. I stedet skal vi bygge muskler, led og nervesystem op til at kunne holde til hverdagens aktiviteter igen.

Hvorfor bliver jeg ved med at få tilbagevendende rygsmerter?

Først skal det siges, at det er helt normalt at få tilbagevendende smerter i ryggen. Man siger, at den sikreste måde at forudsige om en person får ondt i ryggen er, om de har haft ondt i ryggen før! Der er dog nogle, man kan gøre selv. Man kan forebygge meget rygsmerte ved gradvist at træne styrken op i ryggen, først i “neutral position” og så gradvist tættere og tættere på yderstillinger, som plejer at være smertefulde.

Træn selv din mobilitet med disse øvelser:

Disse artikler kan have din interesse:

Senfølger efter hjernerystelse – værd at vide

Af; Janne Holm, Fysioterapeut og Osteopatstuderende Hvad er en hjernerystelse?En hjernerystelse opstår, når hjernen bliver udsat for en kraft der gør at den rammer mod det indvendige af kraniet. Det kan ske ved et direkte traume mod kraniet, men det kan også ske...