Ekspert i Behandling af knæsmerter

Slip for knæsmerter. Genvind dit fulde bevægelsespotentiale, nyd livet fuldt ud.

Billede af en professionel behandler på sportsklinikken, der behandler knæsmerter.

Vi er specialiserede i behandling af knæsmerter på Svendborg Sportsklinik. Vores fokus er at identificere årsagen til smerterne. Baseret på en specialiseret undersøgelse udarbejder vi en individuel behandlingsplan, der strækker sig fra rehabilitering til sport eller aktivitet.

Behandlingsplanen omfatter typisk muskelbehandling, ledmobilisering og progressiv genoptræning, alt efter omfanget af skaden.

Almindelige årsager til knæsmerter

Vrid i knæet: “forstuvning” af ledbånd i sider eller korsbånd.

Meniskskader: med eller uden vrid i knæet.

Springerknæ: overbelastning af knæskalssenen.

Generel overbelastning.

Schlatter knæ: Hyppig overbelastning hos børn i 11-16 års alderen.

Slidgigt: også kaldet artrose, som bliver mere og mere normalt efter 40 års alderen.

Book en tid eller kontakt os nu og kom i gang med at bevæge dig frit!

Kvinde stoppet fra løb på grund af knæskade/pine, søger professionel behandling hos fysioterapeut

Almindelige symptomer ved skade i knæet

Smerter: Lige efter knæskaden er smerterne næsten konstante, men efter noget tid opstår de kun i bestemte stillinger og bevægelser.

Hævelse: Inflammation i knæleddet meget normalt lige efter skaden, og bridrager til ophelingen i knæet. Hævelsen skal dog holdes nede for at undgå dårlig mobilitet.

Instabilitet: Følelse af svaghed eller ustabilitet, særligt i pludselige eller uforudsete bevægelser.

Vanskeligheder med at gå og løbe: Udfordringer med at belaste eller gå.

Instabilitet: Følelse af svaghed eller ustabilitet i hverdagen.

Vanskeligheder med at gå og løbe: Udfordringer med at belaste eller gå.

Begrænset bevægelighed: Nedsat fleksibilitet i foden.

Irritation ved større belastning.

Behandling af knæsmerter:

Billede af en professionel behandler på sportsklinikken, der behandler knæsmerter.

Hos Svendborg Sportsklinik er vores erfarne fysioterapeuter specialiserede i effektiv behandling af smerter i knæet. Vi tilbyder skræddersyede behandlingsmuligheder til ledbåndsskader, meniskskader, bruskskader, springerknæ og andre skader i knæet.

Igennem grundig fysioterapeutisk undersøgelse finder vi årsagerne til problemet og tilretterlægger derefter behandlingen, så den er effektiv til hver enkelt skade. 

Vi tilbyder også skræddersyede sportsrehabiliterings- og træningsprogrammer for optimal restitution og præstation i sportsaktiviteter.

Få hjælp til din knæskade nu

Overvinding af knæsmerter ved hjælp af fysioterapi

“Jeg vil klart anbefale Svendborg Sportsklinik. Det er et fantastisk sted at gennemgå genoptræning, med adgang til mange faciliteter. Stig var altid rar og super grundig, med stor viden indenfor min knæskade. Kæmpe stor anbefaling her fra 10/10”

Mille

Skiløber

“Da vores datter på 11 år igennem lang tid havde klaget over smerter i sit knæ, og vi havde slået det hen med vokseværk tog vi hende med hen til Stig. Han var god til at stille spørgsmål/snakke så vores datter kunne forstå ham og ikke følte sig snakket hen over hovedet på. Med smil, snak og grundighed fik Stig fundet problemet, som gav knæsmerter.

Ved hjælp af øvelser, gennemgået grundigt så vi ikke var i tvivl om hvordan de skulle udføres hjemme, har han hjulpet vores datter af med hendes smerter i knæet. Tak.”

Signe

mor til en aktiv pige på 11 år

Min oplevelse ved Stig har været rigtigt god og udfordrende. Hver Gang jeg er kommet til fys er der altid noget nyt på programmet så man ikke når og gå død i det. Stig er utrolig god til og tilpasse sig sine klienter og rykker gerne rundt for og hjælpe så mange som muligt.

Selvom Stig forventer af dig at du giver dig selv i alle øvelser er der altid plads til og have det sjovt imellem ens sæt så det hele ikke bliver alt for seriøst.

Mathias

Håndboldspiller

FAQ: Behandling af knæsmerter

Hvor lang tid tager det at komme sig efter en korsbåndsskade?
Man anbefaler oftest sportsaktive mennesker at blive opereret for korsbånd (ACL) skader, inden kontaktsports genoptages.

Det anbefales oftest, at man sørger for at vedligeholde knæets funktion inden operation, således at genoptræningen bliver lettere.

Efter operationen følger man en fastlåst progression de første 6 måneder og kan forvente at være tilbage til sport 11-12 måneder efter operationen.

Det er vigtigt, at man ikke begynder at spille efter 5 måneder, selvom man ikke har smerter, fordi det nye korsbånd ikke har nået optimal styrke endnu.

Vil fysioterapi for knæsmerter være ubehageligt?

Fysioterapi i sig selv bør ikke medføre overdreven ubehag. Dog kan enkelte terapeutiske teknikker eller øvelser resultere i mildt ubehag eller midlertidig ømhed.

Hvordan behandler man springerknæ?

Når springerknæ bliver længerevarende (mere end 3 måneder), så er tung langsom styrketræning kombineret med modificeret sportsaktivitet et særdeles effektiv behandlingstilgang. Uanset om man er vant til at styrketræne eller ej, så anbefaler vi, at man får hjælp fra en specialiseret fysioterapeut til forløbet, som kan være svært og frustrerende at styre selv.

Hvor lang tid tager det at komme sig efter en ankelforstuvning?

Genoptræningstiden varierer en del fra person til person. Ledbåndene vil være 3-6 måneder om at være fuldt helede, men langt de fleste kan løbe igen efter 1 måned. En typisk genoptræningstid fra skaden sker til man er tilbage på banen er imellem 2-3 måneder, når anklen har været meget hævet og misfarvet. I svære tilfælde opstår der bruskskade og bone bruise (blåt mærke i knoglen), når man forstuver anklen, og i disse tilfælde er genoptræningen væsenligt længere – op 6-18 måneder.

Kan fysioterapi alene behandle alle typer knæsmerter?

Fysioterapi er en almindelig og effektiv behandling for mange typer af knæsmerter. Hvert problem er unikt, og vi vurderer altid, om det er nødvendigt med tværfagligt samarbejde. Særligt ved menisk og bruskskader vurderer vi løbende, om det er nødvendigt med operation i samarbejde med kirurger, men i de fleste tilfælde kan specialiseret fysioterapi være med til at undgå operation. I Svendborg Sportsklinik arbejder vi altid med skræddersyede forløb, som hjælper dig tilbage til din aktive livsstil.

Hvorfor skal man træne efter meniskoperation?

I de fleste tilfælde vil musklerne omkring knæet blive svækket inden operation, samtidig med at nervesystemet vil “beskytte” det skadede knæ efter operationen. Kombineret med ømhed og hævelse inde i knæet kan dette føre til et svagt knæ, der ikke kan holde til den motion du gerne vil dyrke. Derfor er det vigtigt at genoprette både balance, muskelstyrke og nervesystemets funktion efter en meniskoperation.

Træn selv knærehabiliteringsøvelserne hjemme

Læs mere om knæsmerter:

Senfølger efter hjernerystelse – værd at vide

Af; Janne Holm, Fysioterapeut og Osteopatstuderende Hvad er en hjernerystelse?En hjernerystelse opstår, når hjernen bliver udsat for en kraft der gør at den rammer mod det indvendige af kraniet. Det kan ske ved et direkte traume mod kraniet, men det kan også ske...